Tarieven

Honorarium

Een kennismakingsgesprek, waarbij gekeken wordt of het kantoor iets voor u kan betekenen, is gratis.

Het honorarium van Advocatenkantoor De Werdt bedraagt vanaf 1 april 2017 € 150,- per uur exclusief 21% btw en 5% kantoorkosten.

 

Verschotten

Soms worden verschotten doorberekend.

Dit zijn kosten die wij aan derden moeten betalen, zoals kosten van uittreksels, griffierecht in geval van een procedure en deurwaarderskosten.

 

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Indien uw fiscaal jaarinkomen lager ligt dan € 35.600,- per gezin of € 25.200,- voor een alleenstaande kan u mogelijk in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand (dat wordt een toevoeging genoemd).

Afhankelijk van uw inkomen betaalt u dan alleen een eigen bijdrage en sommige verschotten aan de advocaat, de overheid betaalt de rest aan de advocaat.

De aanvraag voor gesubsidieerde rechtsbijstand wordt door ons gedaan bij de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad informeert bij de Belastingdienst naar uw inkomen van 2 jaar voor de aanvraag omdat de Belastingdienst meestal geen recentere gegevens heeft. Als uw inkomen de afgelopen 2 jaar sterk gedaald is kunt u peiljaarverlegging vragen, dan wordt gekeken naar het inkomen op het moment van aanvraag.

Kijk voor meer informatie over toevoegingen op de site van de Raad voor Rechtsbijstand.

 

Derdengelden

Het kantoor beschikt niet over een stichting derdengelden.